Plakater til Frederiksborg Kammerkor II (2014-)

Design af plakater til kammerkorets koncerter. Plakaterne spænder over mange forskellige stilarter som afspejler de forskellige stilarter i musikken.

Koncertplakat

< Sing me to Heaven
Temaet for denne koncert er amerikanske sange om håb og taknemmelighed. De ældste sange stammer fra slaveriets tid, de nyeste er komponeret for få år siden. I sangen finder man blandt andet lovprisning af det store land eller taknemmelighed for de mange gaver, som livet skænker os.
Motivet er malet med inspiration fra fotos af amerikanske landskaber med store vidder og højt til himlen …
Koncerterne blev alle aflyst pga. corona.

<< Fra lyrik til musik
Koncertens sange er komponeret over lyrik af henholdsvis William Shakespeare, William Blake og H.C. Andersen og rummer et righoldigt billedsprog. Det har inspireret til plakatens illustrationer, som alle har en reference til teksterne.

< Krig og fred
Koncertens sange afspejler indtryk fra krig og fred fra 1600-tallet til vor tid.
Krigens ødelæggelse afspejles i designet ved de forrevne sorte elementer i forgrunden og brændende bygninger i baggrunden; forrest svæver røde valmuer: siden afslutningen af 1. verdenskrig et symbol på faldne krigere på slagmarken, et symbol, der også i dag bruges for at mindes de døde i krig.

<< Stemninger
Koncerten rummer en lang række danske sange, heraf mange med et naturromantisk indhold. Det har givet inspirations til illustrationerne på plakaten, fx: “Jeg plukker fløjlsgræs og ridderspore, jeg plukker mandstro og jomfrusko …”. “Alle de voksende skygger har vævet sig sammen til en …”.

< Bachs H-moll-messe
Teksten i værket omhandler Jesu liv og lidelseshistorie og skulle opføres omkring påske, så jeg fandt det derfor passende at lade plakaten bygge op omkring to stærke symboler for højtiden: tornekronen og korset.

<< Fransk kormusik 
Værkerne spænder tidsmæssigt over flere hundrede år, så den væsentligste fællesnævner er, at det er franske komponister. Derfor har jeg taget udgangspunkt i en af sangene: Trois beaux oiseaux du Paradis (Ravel); et af versene lyder i engelsk oversættelse:

The first was bluer than Heaven’s blue
(My belov’d is to the fighting gone)
The second white as the fallen snow
The third was wrapt in bright red glow.

 

 

< Mozarts Requiem
Et requiem er et værk, bygget over de kirkelige tekster, der bruges ved en dødsmesse, dvs. teksterne kredser om døden og opstandelsen. I min plakat har jeg symboliseret dette ved blomster i forskellige grader af forfald, svævende imellem himmel og jord …

<< English in Music – Music in English.
Koncerten spænder over musik fra renæssancen til i dag, så jeg har fokuseret på at lade teksten tale for sig selv og har skabt hvad jeg forstår ved et klassisk (engelsk) udtryk med smuk skrift og typografiske detaljer som uncialer. Renæssancen var en farverig tid, også bogstaveligt talt, ligesom nutiden, så jeg har brugt den orange farve til at skabe varme og glød omkring det hele!